Logo Volk in Nood
Vlaamse noodhulp - volksnationalistisch humanitair vrijwilligerswerk - partijpolitiek ongebonden

Volk in Nood
Logo Made in Flanders
         over vin - opinie - nieuwsbrief - charter goede praktijk - PROJECTEN : - Sri Lanka - Niger -

STUDIEFONDS

-December2010

-Kinderclub (NL)

-Kinderclub (E)

MICROFINANCIERINGEN

-update april 2012

-update April 2012 (E)

-update juni 2012

-update jan. 2014

microfinanciering
microfinanciering
Steun VIN !

Stort nu op :

IBAN
BE36 6455 0009 7881

VOLK IN NOOD VZW
POSTBUS 55
3080 TERVUREN
Bezoek de webstek van het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen.

Een onuitputtelijke bron aan informatie !

Microfinanciering


De activiteiten van Volk in Nood in Sri Lanka breiden uit. Het feit dat we onze plaatselijke partner een zelfstandig statuut gaven is daar niet vreemd aan. In de regio Mattara genieten de Sri Lankese VIN medewerkers het vertrouwen en het respect van de plaatselijke bevolking en kennen ze beter dan wie ook de noden.

thuisnijverheid
In 2012 lanceert VIN Sri Lanka in het district Mattara een microfinancierings- programma voor kleine familiale bedrijfjes. Het betreft een proefproject. Doel is het inkomen van armere gezinnen te vergroten door thuisnijverheid. Een afzetmarkt is er in alle geval. Mattara is populair bij de groeiende groep Westerse toeristen en aan heel wat van hun behoeften kan prima worden voldaan door plaatselijke productie.
Reeds in 2011 organiseerde VIN in samenwerking met de plaatselijke overheid infosessies over kweek en vermarkting van oesterzwammen, aanmaak van kleingebak en confituur, vervaardiging van textielgebuiksvoorwerpen en thuisproductie van zeep.

naaimachine
Vier gezinnen schreven zich in voor een leningprogramma textiel. Onder een formule van huurkoop krijgt een gezin beschikking over een naaimachine en grondstoffen. Lening bij het commerciŽle circuit is voor deze gezinnen niet betaalbaar. VIN biedt een goedkope lening aan, zonder borg en terugbetaalbaar op twee jaar ipv. de gebruikelijke twaalf maanden. Bovendien levert VIN ook gratisch begeleiding bij boekhouding, bedrijfsplanning, vermarkten van de productie en wetgeving.

Midden 2012 zullen deze vier bedrijfjes van start gaan. Een eerste evaluatie volgt einde 2012.

Maart 2012laatst aangepast op 27-08-15 © Volki in Nood vzw