Logo Volk in Nood
Vlaamse noodhulp - volksnationalistisch humanitair vrijwilligerswerk - partijpolitiek ongebonden

Volk in Nood
Logo Made in Flanders
         over vin - opinie - nieuwsbrief - charter goede praktijk - PROJECTEN : - Sri Lanka - Niger -

pottenbakkers
Pottenbakkers aan het werk
Steun VIN !

Stort nu op :

IBAN
BE36 6455 0009 7881

VOLK IN NOOD VZW
POSTBUS 55
3080 TERVUREN
Bezoek de webstek van het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen.

Een onuitputtelijke bron aan informatie !

Twee kasten.


Volk in Nood bemeubelde het gemeenschapshuis te Pubudugama, Babarenda Noord, Zuid-Sri Lanka. Pubudugama is een dorp van pottenbakkers. Het gemeenschapshuis bedient ook het nabijgelegen dorp Kurubura, waar een andere kaste woont. Enkele jaren geleden was zo'n gemeenschapshuis ondenkbaar omdat beide kastes alle samenwerking weigerden. Beide dorpjes zijn echter straatarm en hebben dezelfde problemen.

Mede met de hulp van Volk in Nood-vrijwilligers werden vorig jaar tussen beide gemeenschappen samenwerkingsprojecten opgezet. Het betreft een kas voor onderlinge solidariteit, en een roterend leningsysteem waarbij terugbetaalde leningen voor microprojecten opnieuw worden ingezet. Niet onbelangrijk dus is het gemeenschapshuis waar de dorpelingen van beide dorpen maandelijks vergaderen om hun problemen op te lossen en de verderzetting van de projecten en leningen te bespreken.
De projecten worden volledig door de dorpelingen gepland en uitgevoerd. Onze vrijwilligster heeft een louter adviserende functie. Zo nodig zal Volk in Nood het project verder materieel ondersteunen.

Het is beide dorpen menens met het gebruik van de nieuwe bemeubeling. Zo werden 55 stoelen meteen ingeschakeld in een huurprogramma. Leden kunnen de stoelen huren voor 2 Sri Lankese roepies per dag (anderhalve Eurocent). Inwoners van andere dorpen betalen het dubbele.

Het gemeenschapshuis is ook de thuisbasis voor de dorpsjeugd die er vergadert en activiteiten organiseert.

Volk in Nood acht dit project zeer waardevol. Niet alleen omdat het aan reŽle noden in de dorpsgemeenschappen tegemoetkomt, maar ook omdat het een uiting is van zelfredzaamheid.laatst aangepast op 27-08-15 © Volki in Nood vzw